Potetsalat (hvor potetene er stekt først)
Ingredienser:
♥ 750 g babypoteter
♥ 1 liten rødløk eller vårløk, hakket i passe biter
♥ 1/2 agurk, i terninger
Dressing:
♥ 5 ss yoghurt
♥ 2 ss majones
♥ En håndfull urter, koriander/gressløk/estragon/dill, det du måtte ønske, finhakket
♥ 4 fedd hvitløk, finhakket
♥ Salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte:
- Kok babypotetene møre, en gaffel skal kunne gå greit gjennom
- Forvarm ovnen eller airfryer til 190 grader
- Legg potetene på et stekebrett
- Knus potetene dine med baksiden av et glass. Tilsett litt olivenolje, salt og pepper og bland godt.
- Stek i ovnen i 30-40 minutter til de er sprø eller airfry i 20 minutter
- Mens potetene koker, bland sammen alle ingrediensene til dressingen. Tilsett deretter agurk og rødløk.
- Når potetene er avkjølt, tilsett dem i bollen. Bland godt til alle potetene er godt dekket.
Salat med smak av sommer
Ingredienser:
♥ 1 burrata eller en god boks med stracciatella
♥ 2 skiver surdegsbrød
♥ 2-3 fersken/nektarin
♥ 250 g babyplommetomater
♥ 500 g jordbær
♥ 100 g salatblader etter ønske
♥ 2-3 ss olivenolje Olivolja
♥ 1-2 ss mango balsamico
♥ 1 ss honning
♥ Saften fra 1 lime
♥ Salt & peppar etter smak
Fremgangsmåte:
Skjær brødet i mindre biter. Legg bitene på et bakepapir og hell over olivenolje. Ristes i ovnen på 225 grader i ca 10 minutter.
Skjær fersken/nektarin, tomater og jordbær i ønskede biter. Bland med salatblader og brødbiter i en større bolle. Hell over olivenolje, honning og balsamico. Press over litt lime og server med burrata
Burrata og grillet nektarin - en annen sommersalat 🍑
Ingredienser:
♥ 1 stk burrata eller god boks med stracciatella
♥ 5 nektariner
♥ En håndfull fersk mynte
♥ En håndfull ristede pistasjnøtter
♥ 2 ss honning
♥ 1 ss eplecidereddik
♥ 2 ss olivenolje
♥ En klype chiliflak
♥ Litt salt og pepper
Fremgangsmåte:
- Start med å skjære nektarinen i tynne skiver, stek hardt med en klatt smør i en panne slik at den får en grillet overflate.
- Fordel burrataen på en tallerken, topp med nektarinen, pistasjenøtter.
- Forbered dressingen med olivenolje, honning, chiliflak, eplecidereddik, litt salt og pepper, finhakket mynte.
- Avslutt med dressingen og server!
Sommersalat som passer perfekt som tilbehør 🍉🍓🌿
Ingredienser
♥ Et stykke vannmelon, ca 800g
♥ 60 g salatblader etter ønske
♥ 3 snacks agurker
♥ 200 g jordbær
♥ 150 g fetaost
♥ Fersk mynte, en god neve
Lime- og honningdressing
♥ Saft fra 1 lime
♥ 1 ss honning
♥ 1 ss olivenolje
♥ Salt og pepper
Skjær vannmelon og jordbær i biter og skjær agurken i skiver. Bland sammen dressingen.
Legg salatblader på en tallerken. Tilsett alt og ringle over dressingen. Topp med fetaost og mynte 🌿
Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre 😊💖
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette
Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette