Sider

12. juni 2024

Diverse salatfavoritter til sommeren

Salat kan man jo spise året rundt og det er ikke kjedelig, hvis man er kreativ.

Potetsalat (hvor potetene er stekt først)

Ingredienser:
♥ 750 g babypoteter
♥ 1 liten rødløk eller vårløk, hakket i passe biter
♥ 1/2 agurk, i terninger
Dressing:
♥ 5 ss yoghurt ⁣
♥ 2 ss majones
♥ En håndfull urter, koriander/gressløk/estragon/dill, det du måtte ønske, finhakket ⁣
♥ 4 fedd hvitløk, finhakket
♥ Salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte:
  1. Kok babypotetene møre, en gaffel skal kunne gå greit gjennom
  2. Forvarm ovnen eller airfryer til 190 grader
  3. Legg potetene på et stekebrett ⁣
  4. Knus potetene dine med baksiden av et glass. Tilsett litt olivenolje, salt og pepper og bland godt.⁣
  5. Stek i ovnen i 30-40 minutter til de er sprø eller airfry i 20 minutter ⁣
  6. Mens potetene koker, bland sammen alle ingrediensene til dressingen. Tilsett deretter agurk og rødløk. ⁣
  7. Når potetene er avkjølt, tilsett dem i bollen. Bland godt til alle potetene er godt dekket.



Salat med smak av sommer
Ingredienser:
♥ 1 burrata eller en god boks med stracciatella
♥ 2 skiver surdegsbrød
♥ 2-3 fersken/nektarin
♥ 250 g babyplommetomater
♥ 500 g jordbær
♥ 100 g salatblader etter ønske
♥ 2-3 ss olivenolje Olivolja
♥ 1-2 ss mango balsamico
♥ 1 ss honning
♥ Saften fra 1 lime
♥ Salt & peppar etter smak

Fremgangsmåte:
Skjær brødet i mindre biter. Legg bitene på et bakepapir og hell over olivenolje. Ristes i ovnen på 225 grader i ca 10 minutter. 

Skjær fersken/nektarin, tomater og jordbær i ønskede biter. Bland med salatblader og brødbiter i en større bolle. Hell over olivenolje, honning og balsamico. Press over litt lime og server med burrata



Burrata og grillet nektarin - en annen sommersalat 🍑

Ingredienser:
♥ 1 stk burrata eller god boks med stracciatella 
♥ 5 nektariner
♥ En håndfull fersk mynte
♥ En håndfull ristede pistasjnøtter
♥ 2 ss honning
♥ 1 ss eplecidereddik
♥ 2 ss olivenolje
♥ En klype chiliflak
♥ Litt salt og pepper

Fremgangsmåte:
  1. Start med å skjære nektarinen i tynne skiver, stek hardt med en klatt smør i en panne slik at den får en grillet overflate.
  2. Fordel burrataen på en tallerken, topp med nektarinen, pistasjenøtter.
  3. Forbered dressingen med olivenolje, honning, chiliflak, eplecidereddik, litt salt og pepper, finhakket mynte.
  4. Avslutt med dressingen og server!



Sommersalat som passer perfekt som tilbehør 🍉🍓🌿

Ingredienser
♥ Et stykke vannmelon, ca 800g
♥ 60 g salatblader etter ønske
♥ 3 snacks agurker
♥ 200 g jordbær
♥ 150 g fetaost
♥ Fersk mynte, en god neve

Lime- og honningdressing
♥ Saft fra 1 lime
♥ 1 ss honning
♥ 1 ss olivenolje
♥ Salt og pepper

Skjær vannmelon og jordbær i biter og skjær agurken i skiver. Bland sammen dressingen.
Legg salatblader på en tallerken. Tilsett alt og ringle over dressingen. Topp med fetaost og mynte 🌿



Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre 😊💖

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette

Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette