Ingredienser:
♥ 1 ½ ts tørrgjær
♥ ½ kopp varmt vann
♥ 1 ½ ss granulert sukker eller vanlig sukker. Granulert sukker er finere enn vanlig sukker, løses bedre opp i bakst. Vil tro man også kan bruke en morter på vanlig sukker hvis dette er viktig.
♥ 2 ss gresk yoghurt
♥ 1 egg
♥ 1 ts salt
♥ 2 kopper hvetemel
♥ 2 ½ ss usaltet smør, myknet og kuttet i terninger
Del opp i runde baller, i passe størrelse til naan brød. La det heve under håndkle til dobbelt størrelse. Når ferdig hevet, kjevles disse ut til fine naan brød. Stekes i en tørr og varm panne. Du vil se de begynner å boble, da kan de snus for å bli stekt på motsatt side også.
For sjalottløk og hvitløkssmør:
♥ 4 fedd hvitløk, i skiver eller rasp på en rasper. Har ikke så mye å si, skal blandes i food prosessor.
♥ 2 små sjalottløk, hakket
♥ 1 ts chiliflak
♥ 1/4 kopp olivenolje
♥ 4 ss usaltet smør
♥ 1 ss persille, hakket
♥ 1 ts salt
Olivenolje i en kjele, ha oppi sjalottløk og hvitløk, og la dette surre en liten stund før du har oppi chiliflak. Det skal få litt farge, denne blandingen her. Ha så smør, løkblandingen, salt og persille i en food prosessor og bland til mykt smør. Ha dette smøret på den siden som ligger opp i stekepannen, slik at det smelter på brødet. Legg naan brødene oppe på hverandre etterhvert som de blir ferdig og server nystekt hvis du kan.
Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre 😊💖
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette
Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette