Rostas - rostasfilé - luffarstek er mer eller mindre et mye billigere alternativ til oksefileten, men samtidig veldig lik oksefileten.
Rostas er et biffstykke du kan få kjøpt i Sverige. Den kalles også luffarstek. Og du har mest sannsynlig ikke hørt om den. Dette er et mørt og fint stykke. Det tas fra like ved mørbraden, og grenser til fileten. I USA er roastas også kjent som «sizzler steak» eller «petit sirloin».
Oppskrift (ca. 5-6 porsjoner)
Potetmos:
♥ 1600 g skrellede poteter (variant: Ratte)
♥ 8 dl krem
♥ 200 g smør
♥ 200 g revet parmesan
♥ Salt
♥ Pepper
(Sil pureen gjennom en sil 2-3 ganger for å få en jevnere puré, tilsett eventuelt mer fløte for en jevnere og løsere konsistens)
Sett så til side på svak varme mens du tilbereder kjøtt- og soppsausen.
Kjøtt:
♥ 800 g Rostas (ikke glem salt og pepper på kjøttet)
♥ Olje å steke i
♥ ca. 150 g smør
♥ 6 fedd hvitløk
♥ 1/3 Pot Timian
Ha olje i stekepannen og legg kjøttet i. Stek på alle sider slik at kjøttstykket får en fin farge. Samtidig tar du i smøret, hvitløket og timian, og du heller over smøret mens kjøttet stekes. Når du har fått fin stekeskorpe på hele kjøttstykket, setter du det inn i ovnen på 125 grader i 40 minutter. Kjøttet skal ha en temperatur på 55 grader.
I pannen som du stekte kjøttet, tilsetter du småkuttet sopp, sjålottløk og rødvin. La dette redusere noe før du tilsetter kremfløte og oksefond. Smat til med salt og pepper.
Soppsaus:
♥ 500 g sopp
♥ 3 sjalottløk
♥ 1,5 dl rødvin
♥ 12 dl kremfløte
♥ 5 ss Oksefond
♥ Salt
♥ Pepper
Anrett med potetmos i bunn, kjøtt på toppen, før du avslutter med sausen. Pynt gjerne med gressløk helt tilslutt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette
Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette