Sider

6. februar 2025

Hjemmelaget "sticky ribs" med asiatisk smaker

Dette er nok de beste spareribsene jeg har laget, og oppskriften fant jeg hos Foodingwitme. Masse deilige asiatiske smaker. Jeg kjøpte rå spareribs som allerede var delt i biter, men man kan også kjøpe et "rack with ribs". 


Mengden på ingrediensene tok jeg bare på feelingen, jeg gadd ikke å måle opp. 

1/4 kopp er lik 0,6 desiliter (dl)

1 kopp = 2,4 dl
1/4 kopp = 0,6 dl

Slik er ingrediensene i oppskriften: 

♥ 1/4 kopp soyasaus

♥ 1/4 kopp hoisinsaus

♥ 1/4 kopp østerssaus

♥ 1/4 kopp honning

♥ 1/4 kopp risvineddik

♥ 3 ss vegetabilsk olje

♥ 2 ss revet fersk ingefær

♥ 2 fedd hvitløk, finhakket

♥ 2 stilker vårløk


Tørre ingredienser
♥ 1/4 kopp brunt sukker

♥ 1 ss hvitt sukker

♥ 1 ss salt

♥ 1 ss løkpulver

♥ 1 ss hvitløkspulver

♥ 1 ss røkt paprika

♥ 1 ts fem krydder

♥ 1 ts kajennepepper

♥ 1 ts røde chiliflak

Fremgangsmåte:
  1. Rengjør og trim ribs for å fjerne overflødig fett. I mitt tilfelle var de allerede klare, så kunne gå rett til punkt 2. 
  2. I en bolle tilsett vegetabilsk olje, hakket hvitløk, ingefær, vårløk, soyasaus, hoisinsaus, østerssaus, honning og risvineddik i en bolle
  3. Tilsett alle de tørre ingrediensene i bollen med ribs´ene
  4. Pass på at alle ingrediensene er blandet godt med ribs´ene
  5. Legg ribs´ene i en ildfast form og hell resten av blandingen på ribs´ene fra bollen
  6. Dekk ribba med folie, stek ved 205 grader i 30 minutter, vend deretter ribs´ene og stek på nytt i 30 minutter.
  7. Etter de 30 minuttene snur du nok engang og lar den steke i 30 minutter. Neste runde, så snur du ribs´ene en siste gang, og steker uten lokk de siste 30 minuttene.

Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre 😊💖

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette

Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette