Dette er nok de beste spareribsene jeg har laget, og oppskriften fant jeg hos Foodingwitme. Masse deilige asiatiske smaker. Jeg kjøpte rå spareribs som allerede var delt i biter, men man kan også kjøpe et "rack with ribs".
Mengden på ingrediensene tok jeg bare på feelingen, jeg gadd ikke å måle opp.
1/4 kopp er lik 0,6 desiliter (dl)
1 kopp = 2,4 dl
1/4 kopp = 0,6 dl
Slik er ingrediensene i oppskriften:
♥ 1/4 kopp soyasaus
♥ 1/4 kopp hoisinsaus
♥ 1/4 kopp østerssaus
♥ 1/4 kopp honning
♥ 1/4 kopp risvineddik
♥ 3 ss vegetabilsk olje
♥ 2 ss revet fersk ingefær
♥ 2 fedd hvitløk, finhakket
♥ 2 stilker vårløk
Tørre ingredienser
♥ 1/4 kopp brunt sukker
♥ 1 ss hvitt sukker
♥ 1 ss salt
♥ 1 ss løkpulver
♥ 1 ss hvitløkspulver
♥ 1 ss røkt paprika
♥ 1 ts fem krydder
♥ 1 ts kajennepepper
♥ 1 ts røde chiliflak
Fremgangsmåte:
- Rengjør og trim ribs for å fjerne overflødig fett. I mitt tilfelle var de allerede klare, så kunne gå rett til punkt 2.
- I en bolle tilsett vegetabilsk olje, hakket hvitløk, ingefær, vårløk, soyasaus, hoisinsaus, østerssaus, honning og risvineddik i en bolle
- Tilsett alle de tørre ingrediensene i bollen med ribs´ene
- Pass på at alle ingrediensene er blandet godt med ribs´ene
- Legg ribs´ene i en ildfast form og hell resten av blandingen på ribs´ene fra bollen
- Dekk ribba med folie, stek ved 205 grader i 30 minutter, vend deretter ribs´ene og stek på nytt i 30 minutter.
- Etter de 30 minuttene snur du nok engang og lar den steke i 30 minutter. Neste runde, så snur du ribs´ene en siste gang, og steker uten lokk de siste 30 minuttene.
Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre 😊💖
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette
Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette