Forrett størrelse
Torsken (vil tro du også kan bruke annen hvit fisk som kveite eller breiflabb)
♥ 320 g torskefilet, – 4 stykker á ca. 80 gram
♥ 50 g smør
♥ Salt og litt sukker
Hvitvinsaus
♥ 25 g smør
♥ 1 finhakket sjalottløk,
♥ 1 1/2 dl tørr hvitvin
♥ 1 dl fiskekraft (1/4 terning) – grønnsaker eller kylling kan også brukes
♥ 2 dl kremfløte
♥ 1 ts dijonsennep
♥ Salt og pepper
Spinat
♥ 25 g smør
♥ 1 finhakket sjalottløk
♥ 180 g fersk spinat
♥ Salt og pepper
Reker med sitron
♥ 100 g reker
♥ Saften av 1/2 sitron
♥ 2 ss finhakket dill
♥ Salt og pepper
Om ønskelig, urteolje
Fremgangsmåte
Hvitvinsaus
- Smelt smøret i en liten panne og stek løkene til de er klare.
- Hell hvitvinen over og la det koke til ca. halvparten og tilsett så kraft, fløte og dijon og la sausen småkoke i 5-8 minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper. Sausen må ikke være for tykk – den skal være kremet, men lett og deilig.
Fisken
- Skjær fisken i biter á 80 g/stk. Smak til med salt og strø over litt sukker på begge sider.
- Smelt smøret i en panne på middels varme og stek torsken gyllen i ca. 3 minutter på hver side, avhengig av tykkelse.
- Legg fisken til side på en tallerken.
Spinaten og rekene
- Kast rekene med dill og sitronsaft, og smak til med salt og pepper. Sett dem til side.
- Smelt smøret i en panne og stek løkene til de er klare.
- Tilsett spinaten, smak til med salt og pepper, og la spinaten falle sammen under omrøring. Ta av varmen når spinaten har falt sammen og la den renne av i en sil.
Opplegging
- Legg en god skje spinat i bunnen av en dyp tallerken og legg fisken oppå.
- Topp med reker og hell sausen rundt spinaten. Drypp om nødvendig. med urteolje, - og smak til med litt nykvernet pepper.
Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre 😊💖
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette
Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette