Sider

3. desember 2024

Torsk med deilig hvitvinssaus - forret

Forrett størrelse

Torsken (vil tro du også kan bruke annen hvit fisk som kveite eller breiflabb)
♥ 320 g torskefilet, – 4 stykker á ca. 80 gram 
♥ 50 g smør 
♥ Salt og litt sukker

Hvitvinsaus
♥ 25 g smør 
♥ 1 finhakket sjalottløk,  
♥ 1 1/2 dl tørr hvitvin 
♥ 1 dl fiskekraft (1/4 terning) – grønnsaker eller kylling kan også brukes 
♥ 2 dl kremfløte 
♥ 1 ts dijonsennep 
♥ Salt og pepper

Spinat
♥ 25 g smør 
♥ 1 finhakket sjalottløk
♥ 180 g fersk spinat 
♥ Salt og pepper

Reker med sitron
♥ 100 g reker 
♥ Saften av 1/2 sitron
♥ 2 ss finhakket dill
♥ Salt og pepper

Om ønskelig, urteolje

Fremgangsmåte

Hvitvinsaus
  1. Smelt smøret i en liten panne og stek løkene til de er klare.

  2. Hell hvitvinen over og la det koke til ca. halvparten og tilsett så kraft, fløte og dijon og la sausen småkoke i 5-8 minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper. Sausen må ikke være for tykk – den skal være kremet, men lett og deilig.


Fisken
  1. Skjær fisken i biter á 80 g/stk. Smak til med salt og strø over litt sukker på begge sider.

  2. Smelt smøret i en panne på middels varme og stek torsken gyllen i ca. 3 minutter på hver side, avhengig av tykkelse.

  3. Legg fisken til side på en tallerken.


Spinaten og rekene
  1. Kast rekene med dill og sitronsaft, og smak til med salt og pepper. Sett dem til side.

  2. Smelt smøret i en panne og stek løkene til de er klare. 

  3. Tilsett spinaten, smak til med salt og pepper, og la spinaten falle sammen under omrøring. Ta av varmen når spinaten har falt sammen og la den renne av i en sil.


Opplegging 
  1. Legg en god skje spinat i bunnen av en dyp tallerken og legg fisken oppå.

  2. Topp med reker og hell sausen rundt spinaten. Drypp om nødvendig. med urteolje, - og smak til med litt nykvernet pepper.


Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre 😊💖

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette

Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette