Ingredienser til 4 personer
♥ 4 stk kyllingbryst
♥ 1,5 stk løk
♥ 8 fedd hvitløk
♥ 2,5 ss smør til steking
♥ 5,5 ss soltørkede tomater
♥ 1,5 ss tomatpure
♥ 1,5 ss oregano
♥ 1,5 stk sitron skall og saft
♥ 2,5 ts chiliflakes
♥ 4 dl kremfløte
♥ 4 dl kyllingkraft
♥ 1,5 ss dijon sennep
♥ 200 gram parmesan
♥ 2,5 ss finhakket persille
Krydderblanding
♥ 1,5 ts salt
♥ 1,5 ts pepper
♥ 1,5 ts hvitløkpulver
♥ 1,5 ts paprika
♥ 0,5 ts cayenne pepper (eller mer om du vil ha den sterkere)
Start med å skjære kyllingbrystene på midten og flat dem ut eller del dem i to så de blir tynnere. Krydre godt med kryddermiksen og stek i en panne på litt høy varme. Du trenger ikke gjennomsteke kyllingen, for den skal trekke i sausen etterpå.
I samme pannen putter du nå litt ekstra olje og tilsetter hvitløk, tomatpure, soltørkede tomater og løken. Stek i noen minutter til den blir myk. Tilsett krydderne og hell over kyllingkraft og kremfløte. Reduser dette i 10 minutter til sausen får en fin tykkelse.
Riv over sitronzest og smak til med sitronsaft. Tilsett dijon sennep og finrevet parmesan og smak til så sausen får en god balanse. Tilsett kyllingbrystene tilbake i sausen og la småkoke/ trekke i 20 minutter eller til kyllingen har nådd en temperatur på minimum 61 grader. Tilsett litt finhakket persille og retten er klar. Server med god pasta.
Bildet lånt fra Gladkokken sin side, til jeg får tatt eget.
Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre 😊💖
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette
Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette