Sider

6. februar 2025

Enkelt brød som blandes på 1-2-3, uten elting

Denne oppskriften har jeg funnet hos Michela Chiappa på Instagram og dette brødet er ganske så enkelt å lage, og trenger ingen elting. Blandes i løpet av et par minutter, tar en stund å heve, men så er det 30 minutter i ovn og helt ubehandlet!!! 

Ingredienser: 

♥ 525g sterkt brødmel
♥ 7 g hurtigvirkende gjær
♥ 15 g olivenolje (eller 1 ss)
♥ 395 ml varmt vann
♥ 12 g fint salt
♥ 50 ml varmt vann
♥ 3 håndfuller av frøene du foretrekker (jeg brukte gresskar, solsikke og valmue)

Fremgangsmåte:
  1. Bland mel, olivenolje, 395 ml varmt vann og gjær sammen i en bolle. Blanding med skje er greit. Dekk til med plastfolie og la hvile på et lunt sted i 30 minutter.
  2. Løs opp 12 g fint salt i 50 ml varmt vann og tilsett vannet i deigen sammen med frøene dine og bland igjen til det er blandet. Jeg brukte hendene til dette. 
  3. La hvile i 2-4 timer på et lunt sted.
  4. Når brødet er hevet til i hvert fall dobbel størrelse, flytter du deigen over til en bolle med bakepapir.  
  5. Sett en gryte med lokk (type lecruset eller lignende jerngryte) inn i ovnen og varm ovnen til 220C varmluft 
  6. Når ovnen er varm, tar du gryten ut, legger noen isbiter i bunn av gryten og legger brødt med bakepapir over i gryten. Sett på lokket og inn i ovnen. Isbitene sørger for at brødet får en sprø skorpe.
  7. Stekes i 30-40 minutter til brødet gyllenbrunt (og høres hult ut når du banker på det).
  8. Fjern papiret og sett på rist til avkjøling.


Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre 😊💖

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette

Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette