Denne oppskriften har jeg funnet hos Michela Chiappa på Instagram og dette brødet er ganske så enkelt å lage, og trenger ingen elting. Blandes i løpet av et par minutter, tar en stund å heve, men så er det 30 minutter i ovn og helt ubehandlet!!!
Ingredienser:
♥ 525g sterkt brødmel
♥ 7 g hurtigvirkende gjær
♥ 15 g olivenolje (eller 1 ss)
♥ 395 ml varmt vann
♥ 12 g fint salt
♥ 50 ml varmt vann
♥ 3 håndfuller av frøene du foretrekker (jeg brukte gresskar, solsikke og valmue)
Fremgangsmåte:
- Bland mel, olivenolje, 395 ml varmt vann og gjær sammen i en bolle. Blanding med skje er greit. Dekk til med plastfolie og la hvile på et lunt sted i 30 minutter.
- Løs opp 12 g fint salt i 50 ml varmt vann og tilsett vannet i deigen sammen med frøene dine og bland igjen til det er blandet. Jeg brukte hendene til dette.
- La hvile i 2-4 timer på et lunt sted.
- Når brødet er hevet til i hvert fall dobbel størrelse, flytter du deigen over til en bolle med bakepapir.
- Sett en gryte med lokk (type lecruset eller lignende jerngryte) inn i ovnen og varm ovnen til 220C varmluft
- Når ovnen er varm, tar du gryten ut, legger noen isbiter i bunn av gryten og legger brødt med bakepapir over i gryten. Sett på lokket og inn i ovnen. Isbitene sørger for at brødet får en sprø skorpe.
- Stekes i 30-40 minutter til brødet gyllenbrunt (og høres hult ut når du banker på det).
- Fjern papiret og sett på rist til avkjøling.
Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre 😊💖
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette
Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette