Sider

11. november 2025

Butter chicken

Oppskrift:

Ingredienser

Marinade:

♥ ½ kopp (130 g) naturell gresk yoghurt (kan erstattes med vanlig yoghurt)

♥ 1 ss sitronsaft

♥ 1 ss revet ingefær

♥ 1 ½ ts garam masala

♥ 1 ts malt gurkemeie

♥ 1 ts malt spisskummen

♥ ½ ts salt

♥ 1/8 ts cayennepepper

♥ 3 hvitløksfedd, knust

♥ 680 g kyllinglår uten bein og skinn, delt i små biter

Til sausen:

♥ 2 ss nøytral matolje

♥ 2 ss (28 g) saltet smør, delt

♥ 1 kopp (150 g) grovhakket løk

♥ 2 ss finhakket hvitløk

♥ 1 ½ ss revet ingefær

♥ 1 ½ ts garam masala

♥ 1 ts malt spisskummen

♥ 1 ts koriander

♥ 1 ts salt

♥ ¼ ts nymalt svart pepper

♥ ¼ ts malt kanel eller 1–2 kanelstenger

♥ 1 boks (411 g) hele hermetiske tomater

♥ 1 ss sukker

♥ 1 kopp (240 ml) kremfløte

Fremgangsmåte

Lag saus og mariner kyllingen:
I en lav bolle, bland sammen yoghurt, sitronsaft, ingefær, garam masala, gurkemeie, spisskummen, salt, cayenne og hvitløksfedd. Tilsett kyllingen og vend den godt i marinaden. Dekk til og la marineres i kjøleskapet i minst 30–60 minutter, eller opptil over natten.

Stek kyllingen:
Når kyllingen er ferdig marinert, varm opp olje og 1 ss (14 g) smør i en stor stekepanne på middels varme til det begynner å glinse. Tilsett kyllingen (i omganger om nødvendig for å unngå at pannen blir overfylt) og stek til den er gyllen på begge sider. Ta kyllingen ut på en tallerken og dekk med folie.

Lag sausen:
  1. Med pannen fortsatt på middels varme, tilsett løk og stek i noen minutter, rør ofte, til løken er gjennomsiktig.
  2. Tilsett hvitløk og ingefær, og stek til det dufter godt, ca. 30 sekunder.
  3. Tilsett garam masala, spisskummen, koriander, salt, pepper og malt kanel (hvis du bruker kanelstang, vent med å tilsette den) og rør godt.
  4. Tilsett hele hermetiske tomater og sukker, og rør mens du forsiktig deler tomatene.
  5. Hell sausen forsiktig over i en blender og kjør til den er nesten helt glatt.
  6. Hell blandingen tilbake i pannen på middels/lav varme. Tilsett kremfløte og resterende 1 ss (14 g) smør, og rør godt sammen.
  7. Legg kyllingen tilbake i pannen, tilsett kanelstang (hvis brukt), og la det småkoke i minst 30 minutter før servering.
Servering: Server med basmatiris og naanbrød. Nyt!

Bilde og oppskrift er hentet fra Sugar Spun Run by Sam Merritt


Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre 😊💖

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette

Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette