Oppskrift:
Ingredienser
Marinade:
♥ ½ kopp (130 g) naturell gresk yoghurt (kan erstattes med vanlig yoghurt)
♥ 1 ss sitronsaft
♥ 1 ss revet ingefær
♥ 1 ½ ts garam masala
♥ 1 ts malt gurkemeie
♥ 1 ts malt spisskummen
♥ ½ ts salt
♥ 1/8 ts cayennepepper
♥ 3 hvitløksfedd, knust
♥ 680 g kyllinglår uten bein og skinn, delt i små biter
Til sausen:
♥ 2 ss nøytral matolje
♥ 2 ss (28 g) saltet smør, delt
♥ 1 kopp (150 g) grovhakket løk
♥ 2 ss finhakket hvitløk
♥ 1 ½ ss revet ingefær
♥ 1 ½ ts garam masala
♥ 1 ts malt spisskummen
♥ 1 ts koriander
♥ 1 ts salt
♥ ¼ ts nymalt svart pepper
♥ ¼ ts malt kanel eller 1–2 kanelstenger
♥ 1 boks (411 g) hele hermetiske tomater
♥ 1 ss sukker
♥ 1 kopp (240 ml) kremfløte
Fremgangsmåte
Lag saus og mariner kyllingen:
I en lav bolle, bland sammen yoghurt, sitronsaft, ingefær, garam masala, gurkemeie, spisskummen, salt, cayenne og hvitløksfedd. Tilsett kyllingen og vend den godt i marinaden. Dekk til og la marineres i kjøleskapet i minst 30–60 minutter, eller opptil over natten.
Stek kyllingen:
Når kyllingen er ferdig marinert, varm opp olje og 1 ss (14 g) smør i en stor stekepanne på middels varme til det begynner å glinse. Tilsett kyllingen (i omganger om nødvendig for å unngå at pannen blir overfylt) og stek til den er gyllen på begge sider. Ta kyllingen ut på en tallerken og dekk med folie.
Lag sausen:
- Med pannen fortsatt på middels varme, tilsett løk og stek i noen minutter, rør ofte, til løken er gjennomsiktig.
- Tilsett hvitløk og ingefær, og stek til det dufter godt, ca. 30 sekunder.
- Tilsett garam masala, spisskummen, koriander, salt, pepper og malt kanel (hvis du bruker kanelstang, vent med å tilsette den) og rør godt.
- Tilsett hele hermetiske tomater og sukker, og rør mens du forsiktig deler tomatene.
- Hell sausen forsiktig over i en blender og kjør til den er nesten helt glatt.
- Hell blandingen tilbake i pannen på middels/lav varme. Tilsett kremfløte og resterende 1 ss (14 g) smør, og rør godt sammen.
- Legg kyllingen tilbake i pannen, tilsett kanelstang (hvis brukt), og la det småkoke i minst 30 minutter før servering.
Servering: Server med basmatiris og naanbrød. Nyt!
Bilde og oppskrift er hentet fra Sugar Spun Run by Sam Merritt
Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre 😊💖

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette
Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette