Meatloaf
♥ 1 kopp (90 g) panko (vanlig brødsmuler kan også brukes)
♥ ½ kopp (118 ml) melk
♥ 1 ss olivenolje
♥ 1 kopp finhakket gul løk
♥ 1 ss finhakket hvitløk
♥ 2 ss (33 g) tomatpuré
♥ 1 ss lys brunt sukker
♥ 2 ss Worcestershire-saus (kan erstattes med kokosaminos)
♥ 2 ts eplecidereddik
♥ 2 store egg, lett pisket
♥ 1 ts tørket persille
♥ 1 ts salt
♥ ½ ts løkpulver
♥ ½ ts malt svart pepper
♥ ¼ ts tørket oregano
♥ 1/8 ts knust rød chili
♥ 907 g (2 lb) kjøttdeig, 85 % kjøtt
Fremgangsmåte:
- Forvarm ovnen til 175 °C (350 °F). Dekk et stekebrett med kant med aluminiumsfolie (for enkel rengjøring), og legg deretter bakepapir på toppen. Sett til side.
- I en stor bolle, bland sammen panko og melk, og rør til pankobrødet er helt fuktet. La det stå i minst 10 minutter mens du forbereder løken.
- I en middels stor stekepanne, varm opp oljen på middels varme til den begynner å glinse.
- Tilsett løken og stek under omrøring til den er myk (ca. 5 minutter).
- Tilsett hvitløken og stek under omrøring til det dufter (ca. 30 sekunder).
- Tilsett tomatpuré og sukker, og stek under omrøring til tomatpuréen får en dypere farge.
- Tilsett Worcestershire-saus og eplecidereddik, rør godt, og ta pannen av varmen. Sett til side.
- Når pankoen er helt mettet og har stått i minst 10 minutter, tilsett løkblandingen i bollen og rør lett.
- Tilsett egg, krydder, salt og ca. 2 ss av kjøttdeigen. Rør godt (jeg bruker visp) til alle ingrediensene er godt blandet.
- Tilsett resten av kjøttdeigen og bruk hendene til å forsiktig blande alt sammen til ingrediensene er helt kombinert (prøv å ikke overblande!).907 g kjøttdeig (85 % fett)
- Overfør blandingen til det forberedte stekebrettet, og bruk hendene til å forme den til en loff (ca. 20×12 cm). Forbered glasuren.
Til glasuren:
Visp sammen alle ingrediensene til glasuren til den er glatt og godt blandet. Fordel halvparten av glasuren over meatloaf´n og smør jevnt utover. Spar resten av glasuren til senere.
♥ ¼ kopp (66 g) tomatpuré
♥ 2 ss (25 g) lyst eller mørkt brunt sukker
♥ 2 ss (42 g) honning
♥ 2 ss eplecidereddik
♥ 2 ts Worcestershire-saus
♥ ½ ts salt
♥ ¼ ts malt svart pepper
Overfør stekebrettet til midterste rille i en forvarmet ovn på 175 °C (350 °F) og stek i 45 minutter. Ta ut av ovnen og fordel resten av glasuren jevnt over meatloaf´n. Sett tilbake i ovnen og stek i ytterligere 20–25 minutter, eller til kjernetemperaturen i kjøttkaken når 72 °C (160 °F).
La kjøttkaken hvile i 10–15 minutter før den skjæres opp og serveres. Vi liker å servere vår med potetmos og ovnsstekt brokkoli.
Bilder og oppskrift er hentet fra Sugar Spun Run by Sam Merritt
Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre 😊💖


Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette
Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette