Sider

11. november 2025

Meatloaf

Meatloaf

♥ 1 kopp (90 g) panko (vanlig brødsmuler kan også brukes)

♥ ½ kopp (118 ml) melk

♥ 1 ss olivenolje

♥ 1 kopp finhakket gul løk

♥ 1 ss finhakket hvitløk

♥ 2 ss (33 g) tomatpuré

♥ 1 ss lys brunt sukker

♥ 2 ss Worcestershire-saus (kan erstattes med kokosaminos)

♥ 2 ts eplecidereddik

♥ 2 store egg, lett pisket

♥ 1 ts tørket persille

♥ 1 ts salt

♥ ½ ts løkpulver

♥ ½ ts malt svart pepper

♥ ¼ ts tørket oregano

♥ 1/8 ts knust rød chili

♥ 907 g (2 lb) kjøttdeig, 85 % kjøtt

Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 175 °C (350 °F). Dekk et stekebrett med kant med aluminiumsfolie (for enkel rengjøring), og legg deretter bakepapir på toppen. Sett til side.
  2. I en stor bolle, bland sammen panko og melk, og rør til pankobrødet er helt fuktet. La det stå i minst 10 minutter mens du forbereder løken.
  3. I en middels stor stekepanne, varm opp oljen på middels varme til den begynner å glinse.
  • Tilsett løken og stek under omrøring til den er myk (ca. 5 minutter).
  • Tilsett hvitløken og stek under omrøring til det dufter (ca. 30 sekunder).
  • Tilsett tomatpuré og sukker, og stek under omrøring til tomatpuréen får en dypere farge.
  • Tilsett Worcestershire-saus og eplecidereddik, rør godt, og ta pannen av varmen. Sett til side.
  1. Når pankoen er helt mettet og har stått i minst 10 minutter, tilsett løkblandingen i bollen og rør lett.
  2. Tilsett egg, krydder, salt og ca. 2 ss av kjøttdeigen. Rør godt (jeg bruker visp) til alle ingrediensene er godt blandet.
  3. Tilsett resten av kjøttdeigen og bruk hendene til å forsiktig blande alt sammen til ingrediensene er helt kombinert (prøv å ikke overblande!).907 g kjøttdeig (85 % fett)
  4. Overfør blandingen til det forberedte stekebrettet, og bruk hendene til å forme den til en loff (ca. 20×12 cm). Forbered glasuren.

Til glasuren:
Visp sammen alle ingrediensene til glasuren til den er glatt og godt blandet. Fordel halvparten av glasuren over meatloaf´n og smør jevnt utover. Spar resten av glasuren til senere.

♥ ¼ kopp (66 g) tomatpuré

♥ 2 ss (25 g) lyst eller mørkt brunt sukker

♥ 2 ss (42 g) honning

♥ 2 ss eplecidereddik

♥ 2 ts Worcestershire-saus

♥ ½ ts salt

♥ ¼ ts malt svart pepper

Overfør stekebrettet til midterste rille i en forvarmet ovn på 175 °C (350 °F) og stek i 45 minutter. Ta ut av ovnen og fordel resten av glasuren jevnt over meatloaf´n. Sett tilbake i ovnen og stek i ytterligere 20–25 minutter, eller til kjernetemperaturen i kjøttkaken når 72 °C (160 °F).

La kjøttkaken hvile i 10–15 minutter før den skjæres opp og serveres. Vi liker å servere vår med potetmos og ovnsstekt brokkoli.
Bilder og oppskrift er hentet fra Sugar Spun Run by Sam Merritt



Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre 😊💖

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette

Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette