Sider

11. november 2025

Hummus oppskrifter

Klassisk hummus 💛🐫 (gir ca. 500 g)

Ingredienser:

♥ 250 g tørkede kikerter

♥ 110 g tahini

♥ 60 g isbiter

♥ 50 ml sitronsaft

♥ 1 ts salt

♥ ½ ts natron

Fremgangsmåte – koking:
  1. Legg de tørkede kikertene i en bolle og dekk helt med vann. La dem ligge i bløt i 8–12 timer eller over natten.
  2. Skyll kikertene, og legg dem deretter i en kjele med natron. Tilsett nok vann til at de er dekket med ca. 5 cm.
  3. Skru varmen opp og kok opp. Når det begynner å danne seg skum, rør det tilbake i kjelen, og senk deretter til middels varme.
  4. Kok i 30 minutter, rør om, og dekk til. La koke videre i 30–60 minutter på middels varme.
  5. Kikertene er ferdige når de er veldig myke og nesten smelter. Du skal kunne mose dem lett, og skallet bør ha løst seg opp. La eventuelt overflødig vann fordampe.
  6. Overfør de kokte kikertene til en tallerken og la dem avkjøle helt til romtemperatur. (Du kan fryse dem på dette stadiet og tine når du vil lage hummus.)
Fremgangsmåte – hummus:

  1. Ha de kokte kikertene i en food processor eller blender og kjør i 3–4 minutter, skrap ned sidene etter behov, til du får en veldig glatt puré. Hvis den fortsatt føles kornete, kjør lenger.
  2. Tilsett isbitene og blend igjen til massen blir kremet.
  3. Tilsett tahini og bland godt. Når den er helt innarbeidet, tilsett sitronsaft. Juster syrlighet og konsistens etter smak ved å tilsette mer sitronsaft eller flere isbiter.
  4. Smak til med salt, sort pepper og eventuelt andre krydder.
Hummusen er klar! Oppbevares i kjøleskap i opptil en uke.



Uten koking av kikerter

4 porsjoner som meze

♥ 1 boks (400 g) kikerter

♥ 1–2 hvitløksfedd

♥ Saften av ½ sitron

♥ 100 g tahini

♥ Olivenolje til å dryppe over

♥ 1 ts tyrkiske chiliflak

♥ 10 g ristede pinjekjerner

♥ Salt

Fremgangsmåte:

Hell av vannet fra kikertene, men spar på alt vannet fra boksen.

Ha kikertene, hvitløk, sitronsaft, tahini, 120 ml av kikertvannet og en god klype salt i en food processor. Kjør i noen minutter til massen blir glatt. Smak til med salt. Hvis hummusen blir for tykk, tilsett mer kikertvann.

For servering, legg hummusen på en tallerken og lag et lite mønster med skjeen. Strø over tyrkiske chiliflak og pinjekjerner, og drypp rikelig med olivenolje over.


En anne oppskrift uten koking av kikerter

Ingredienser:

♥ 1 boks kikerter (ca. 440 g), avrent

♥ 2 hvitløksfedd

♥ 1/3 kopp rå tahinipasta

♥ 1/4 ts salt

♥ Saften av ½ sitron

♥ 1/3 kopp iskaldt vann

Fremgangsmåte:
  1. Ha hvitløksfedd, kikerter, salt, tahinipasta og vann i en liten food processor.
  2. Kjør i 2–3 minutter til massen blir glatt.
  3. Fordel hummusen jevnt på en fin rund tallerken.
  4. Pynt med: en skvett olivenolje, granateplekjerner, hakket persille og sumak på toppen.

Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre 😊💖

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette

Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette