Sider

13. november 2025

Havrekjeks

Ingredienser

♥ 1 kopp (226 g) usaltet smør, mykt

♥ 1 kopp (200 g) lyst brunt sukker, godt pakket

♥ ½ kopp (100 g) sukker

♥ 2 store egg (romtempererte om mulig)

♥ 1 ½ ts vaniljeekstrakt

♥ 1 ¾ kopp (215 g) hvetemel

♥ 2 ts maisstivelse (kalt cornflour i Storbritannia)

♥ 1 ts natron

♥ ¾ ts salt

♥ ¾ ts malt kanel

♥ 3 kopper (285 g) store havregryn (old-fashioned rolled oats)

♥ 1 ½ kopp sjokoladebiter, hakkede nøtter eller rosiner (valgfritt)


Fremgangsmåte

1. Pisk smøret:
Ha smøret i bollen til en kjøkkenmaskin (eller bruk håndmikser) og pisk i ca. 30 sekunder.
(1 kopp / 226 g smør)

Tilsett sukker:
Ha i brunt sukker og hvitt sukker, og pisk til blandingen blir lys og luftig.
Skrap ned kantene underveis.
(1 kopp brunt sukker, ½ kopp sukker)

Tilsett eggene:
Pisk inn ett og ett egg til alt er godt blandet.
(2 egg)

Ha i vanilje:
Rør inn vaniljeekstrakt.
(1 ½ ts vanilje)

Bland det tørre:
I en egen bolle, visp sammen mel, maisstivelse, natron, salt og kanel.
(1 ¾ kopp mel, 2 ts maisstivelse, 1 ts natron, ¾ ts salt, ¾ ts kanel)

Bland sammen:
Tilsett melblandingen gradvis i smørblandingen og rør til alt er godt kombinert.
Skrap bunnen og sidene for å sikre at alt er blandet.

Rør inn havregryn:
Ha i havregrynene og bland godt.
Tilsett sjokoladebiter, nøtter eller rosiner hvis du ønsker det.
(3 kopper havregryn, 1 ½ kopp tilsetninger)

Avkjøl deigen:
Dekk bollen med plastfolie og sett i kjøleskapet i minst 30 minutter – gjerne opptil 3 dager.

Forbered stekingen:
Forvarm ovnen til 190 °C (375 °F) og dekk stekebrett med bakepapir.

Form cookies:
Bruk ca. 2 ss deig per cookie og legg dem på brettet med minst 5 cm mellomrom.
Hvis du ønsker jevnere cookies, kan du rulle deigkulene i hendene først.

Stek:
Stek på 190 °C i 10–12 minutter.
Kantene skal være lett gylne, mens midten fortsatt kan se litt myk ut – de blir ferdige mens de avkjøles.

Avkjøl:
La cookiesene avkjøles helt på stekebrettet før du serverer og nyter dem. 🍪

Oppskrift og bilder er hentet fra Sugar Spun Run by Sam Merritt





Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre 😊💖

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette

Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette