Sider

13. november 2025

Nduja Mac and Cheese

Til 6 porsjoner

♥ 500 g pastaskjell

♥ 1 ss olivenolje

♥ 50 g smør

♥ 80 g ’nduja

♥ 50 g hvetemel

♥ 500 ml helmelk

♥ 150 g revet gruyère

♥ 150 g revet cheddar

♥ 150 g revet mozzarella

♥ Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Kok pastaen i ca. 8 minutter, eller 2–3 minutter mindre enn anvist på pakken, slik at den fortsatt er ganske al dente.
  2. Ta vare på litt av pastavannet før du heller av. Skyll pastaen i kaldt vann og la den renne godt av i et dørslag.
  3. Drypp over olivenolje og vend pastaen slik at den ikke kleber.
  4. Forvarm ovnsgrillen til høy varme.
  5. Smelt smør og ’nduja sammen i en stor kjele på middels varme. Tilsett melet og rør til det blir en jevn, klissete masse.
  6. Visp inn melken litt etter litt til du får en glatt saus.
  7. La sausen småkoke på veldig lav varme i ca. 10 minutter, og visp jevnlig slik at den ikke klumper seg.
  8. Tilsett ost og krydder:
  9. Ha i 100 g av hver av de tre ostene, og smak til med rikelig salt og pepper.
  10. Rør godt og la osten smelte inn i sausen.
  11. Juster og gratiner:
  12. Visp inn ca. 250 ml av pastavannet for å gjøre sausen litt tynnere og blankere.
  13. Ha pastaen i sausen og bland godt. Den skal være kremete og rikelig med saus.
  14. Hell alt over i en ildfast form og dryss resten av osten på toppen.
  15. Sett formen under grillen i 6–8 minutter, eller til toppen er gyllen og boblende.
Server umiddelbart – varm, kremet og uimotståelig! 🧀🔥

Bildet er lånt fra The Burnt Butter Table til jeg får tatt eget bilde.


Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre 😊💖

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette

Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette