Til 6 porsjoner
♥ 500 g pastaskjell
♥ 1 ss olivenolje
♥ 50 g smør
♥ 80 g ’nduja
♥ 50 g hvetemel
♥ 500 ml helmelk
♥ 150 g revet gruyère
♥ 150 g revet cheddar
♥ 150 g revet mozzarella
♥ Salt og pepper
Fremgangsmåte
- Kok pastaen i ca. 8 minutter, eller 2–3 minutter mindre enn anvist på pakken, slik at den fortsatt er ganske al dente.
- Ta vare på litt av pastavannet før du heller av. Skyll pastaen i kaldt vann og la den renne godt av i et dørslag.
- Drypp over olivenolje og vend pastaen slik at den ikke kleber.
- Forvarm ovnsgrillen til høy varme.
- Smelt smør og ’nduja sammen i en stor kjele på middels varme. Tilsett melet og rør til det blir en jevn, klissete masse.
- Visp inn melken litt etter litt til du får en glatt saus.
- La sausen småkoke på veldig lav varme i ca. 10 minutter, og visp jevnlig slik at den ikke klumper seg.
- Tilsett ost og krydder:
- Ha i 100 g av hver av de tre ostene, og smak til med rikelig salt og pepper.
- Rør godt og la osten smelte inn i sausen.
- Juster og gratiner:
- Visp inn ca. 250 ml av pastavannet for å gjøre sausen litt tynnere og blankere.
- Ha pastaen i sausen og bland godt. Den skal være kremete og rikelig med saus.
- Hell alt over i en ildfast form og dryss resten av osten på toppen.
- Sett formen under grillen i 6–8 minutter, eller til toppen er gyllen og boblende.
Server umiddelbart – varm, kremet og uimotståelig! 🧀🔥
Bildet er lånt fra The Burnt Butter Table til jeg får tatt eget bilde.
Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre 😊💖

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette
Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette