Sider

13. november 2025

Thailandsk-inspirert kokos-torsk

Ingredienser

♥ 560 g torskefileter, delt i 4 porsjoner
♥ Kosher-salt og svart pepper, etter smak
♥ 2 ss extra virgin olivenolje
♥ 1 liten rød paprika, skåret i tynne strimler (ca. 1 god kopp)
♥ 1/2 kopp finhakket sjalottløk
♥ 3 hvitløksfedd, finhakket
♥ 2 ss finhakket fersk ingefær
♥ 2 ss rød thailandsk karripasta*
♥ 1 boks (400 ml) kokosmelk
♥ 1 ts fiskesaus
♥ 2 ss fersk limesaft (fra 1 lime)
♥ 1/3 kopp finhakket vårløk
♥ 1/3 kopp fersk koriander, grovhakket eller revet (kan erstattes med vanlig eller thailandsk basilikum)
♥ Kokt hvit ris eller risnudler til servering

Fremgangsmåte
  1. Tørk torskefiletene med kjøkkenpapir og krydre godt med salt og svart pepper.
  2. Varm oljen i en stor stekepanne på middels varme. Når oljen er varm, tilsett paprika og sjalottløk. Stek i 4–5 minutter til grønnsakene er myke.
  3. Tilsett hvitløk, ingefær og rød karripasta, og rør godt. Stek i 2 minutter til det dufter aromatisk, og smak til med en klype salt.
  4. Tilsett kokosmelk og fiskesaus, og la blandingen småkoke. Legg de krydrede torskefiletene forsiktig i pannen, dekk til og skru ned varmen til middels lav. La det småkoke forsiktig til torsken er gjennomstekt og lett flaker seg med en gaffel, ca. 10–12 minutter avhengig av tykkelsen på filetene.
  5. Skru av varmen og press over fersk limesaft. Pynt med vårløk og koriander, og server over ris eller risnudler.
Oppskrift og bilde fra Dishing Out Health

Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre 😊💖

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette

Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette