♥ Løk – 1 kg, skåret i halvringer
♥ Smør – 100 g + 100 g
♥ Salt og pepper
♥ Vineddik – 30 ml
♥ Fløte – 100 ml
♥ Eventuelt xantangummi hvis puréen blir for tynn
Fremgangsmåte:
- Stek løken i litt nøytral olje i panne og rør jevnlig.
- La løken karamellisere.
- Tilsett 100 g smør, salt og pepper.
- Ha i vineddik og fløte, og kok i 5 minutter.
- Blend i en blender til en jevn puré.
- Tilsett mer smør (100 g) og xantangummi hvis nødvendig for ønsket konsistens.
- Sil puréen for en ekstra glatt tekstur.
Perfekt til biff eller poteter 🤎
Også godt å putte litt av den ferdige puréen i risotto.
Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre 😊💖

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette
Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette