Sider

11. november 2025

Kokos-thai kyllingkjøttboller

For å lage 12 kjøttboller (til 3–4 porsjoner)


Kjøttboller:

♥ 500 g kyllingkjøttdeig

♥ 1 liten squash, revet

♥ 1 gulrot, revet

♥ 2 vårløk, skåret i skiver

♥ 2 ts finhakket hvitløk

♥ 1 ts ingefærpasta

♥ 1 ts chilipasta

♥ 1 ss soyasaus

♥ 1 egg

♥ Saften av ½ lime


Saus:

♥ 1 rød paprika, skåret i skiver

♥ 1 ts finhakket hvitløk

♥ 1 ts ingefærpasta

♥ 2 ss soyasaus

♥ 400 ml kokosmelk

♥ 2 ss rød thai curry paste

♥ 2 vårløk, skåret i skiver

♥ En håndfull hakket koriander

♥ Saften av ½ lime

♥ ½ kyllingbuljongterning (eller fond)

♥ 1 ss honning


Fremgangsmåte:

  1. Ha alle ingrediensene til kjøttbollene i en bolle og bland godt sammen.
  2. Del blandingen i 12 deler og form kjøttboller.
  3. Stek kjøttbollene i en panne på middels varme i ca. 10 minutter.
  4. Ta dem ut av pannen og sett til side.
  5. I samme panne, ha i paprikaen og stek i ca. 5 minutter.
  6. Tilsett resten av ingrediensene til sausen, rør godt og la det småkoke på middels varme i 10 minutter.
  7. Legg kjøttbollene tilbake i pannen, senk varmen og la det småkoke i ytterligere 10 minutter, til sausen begynner å tykne.

Server med ris og grønnsaker for et nydelig, varmende vintermåltid! 🌶🥥🍛

Lånt bilde fra nettsiden servingdumplings.com til jeg får tatt egne bilder. 

Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre 😊💖



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette

Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette