For å lage 12 kjøttboller (til 3–4 porsjoner)
Kjøttboller:
♥ 500 g kyllingkjøttdeig
♥ 1 liten squash, revet
♥ 1 gulrot, revet
♥ 2 vårløk, skåret i skiver
♥ 2 ts finhakket hvitløk
♥ 1 ts ingefærpasta
♥ 1 ts chilipasta
♥ 1 ss soyasaus
♥ 1 egg
♥ Saften av ½ lime
Saus:
♥ 1 rød paprika, skåret i skiver
♥ 1 ts finhakket hvitløk
♥ 1 ts ingefærpasta
♥ 2 ss soyasaus
♥ 400 ml kokosmelk
♥ 2 ss rød thai curry paste
♥ 2 vårløk, skåret i skiver
♥ En håndfull hakket koriander
♥ Saften av ½ lime
♥ ½ kyllingbuljongterning (eller fond)
♥ 1 ss honning
Fremgangsmåte:
- Ha alle ingrediensene til kjøttbollene i en bolle og bland godt sammen.
- Del blandingen i 12 deler og form kjøttboller.
- Stek kjøttbollene i en panne på middels varme i ca. 10 minutter.
- Ta dem ut av pannen og sett til side.
- I samme panne, ha i paprikaen og stek i ca. 5 minutter.
- Tilsett resten av ingrediensene til sausen, rør godt og la det småkoke på middels varme i 10 minutter.
- Legg kjøttbollene tilbake i pannen, senk varmen og la det småkoke i ytterligere 10 minutter, til sausen begynner å tykne.
Server med ris og grønnsaker for et nydelig, varmende vintermåltid! 🌶🥥🍛
Lånt bilde fra nettsiden servingdumplings.com til jeg får tatt egne bilder.
Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre 😊💖

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette
Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette