Lun kake med ekte marsipan & melkesjokolade
♥ 180 g marsipan
♥ 180 g melis
♥ 0,25 stk vaniljestang
♥ 165 g eggehvite
♥ 165 g smeltet smør
♥ 165 g hvetemel
♥ 100 g melkesjokolade
1. Kjør opp marsipan, melis og vanilje til ”mel” på kjøkkenmaskin
2. Bland inn eggehviten, så melet.
3. Avkjøl det smeltede smøret til ca 50 grader, spe så inn smøret under omrøring.
4. Smør ønskede former med formfett
5. kutt sjokoladen i biter
6. Fyll ønsket mengde i formene og stikk sjokoladen ned i røren
7. Stekes på 180 C i ca. 8-12 minutter.
Salt karamell
♥ 85 g farin brun sukker (Sticky)
♥ 25 g smør
♥ 110 g fløte
♥ 25 g mørk sirup
♥ 1 pinch salt
1. Ha alt i en kjele
2. Kok opp og reduser på lav varme til karamellen får tykke bobler
3. Smak til med mer salt
Luftig kremost
♥ 200 g kremost
♥ 50 g sukker
♥ 50 g vann
♥ Saft fra ½ sitron (må være silt)
♥ 30 g eggehvite
1. Varm sukker og vann opp i en kjele til sukkeret er oppløst
2. Tilsett kremost og sitron i sukkerlaken og kjør sammen med stavmixer
3. Tilsett eggehviter og kjør sammen med stavmixer
4. Ha smeten over i 2 espuma flaske (kremblåser)
5. La den stå kjølig før bruk
6. Rett før bruk fyll flasken med 1 patron gass og rist godt
Sprø chips
♥ 30g temperert smør
♥ 30g eggehvite
♥ 30g melis
♥ 30g hvetemel
1. Bland alle ingrediensene sammen i en bolle til jevn smete
2. Spray chipsformene med formfett, og tørk godt av overflødig fett med papir
3. Bruk en palett og smør chipsformene med smeten (minst mulig utenfor formene for best resultat)
4. Stek ved 140C 3-4 minutter
5. Ta umiddelbart chipsene ut av formen med en pinsett, over på et brett
6. Når du har mange nok chips på brettet, slå av viften på ovnen
7. Stek chipsene på brettet i 3-4 minutter til gyllen
Karamellisert hvit sjokolade
♥ 50 g hvit valrhona sjokolade
1. Legg bakepapir på et lite stekebrett
2. Spre sjokoladen utover bakepapiret
3. Stek i forvarmet ovn på lav vifte ved 140C til sjokoladen er karamellisert. Ca 8-10 minutter.
4. Kjøl ned sjokoladen og bryt i ønskede biter
Rørte blåbær
♥ 190 g blåbær
♥ 20 g sukker
♥ 4 g potetmel
Varm bærene lett så de slipper litt væske. Sil og bland væsken med sukker og potetmel.
Kok dette opp og la småkoke i 2-3 minutter.
avkjøl litt og bland inn med bærene. Avkjøl helt fram til servering
Anretning
1. Stek kaken i god tid før servering, slik at den er lun
2. Legg kremost-espuma i bunnen av tallerkenen.
3. legg litt blåbær midt på.
4. Sett terten i midten av kremosten
5. hell over litt salt karamell
6. Avslutt med å strø over litt av den karamelliserte hvite sjokoladen og legg en chips på toppen
Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre 😊💖

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette
Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette