4 porsjoner:
Skrell 500 g reker og legg rekene til side.
Så til selve kraften, som bærer hele symfonien.
Fres skallene i olivenolje i 1–2 minutter på medium varme (ca. 6/9). Ikke brenn dem! Da smaker det bittert som et mislykket forhold.
Deretter har du i en kvart sellerirot, et stykke purre (spar litt av det hvite til servering), 2 gulrøtter, en liten fennikel, en gul løk, noen hvitløksfedd og stilkene fra dill og persille.
Når det dufter som «et fransk fiskemarked i feriemodus», rører du inn en klatt tomatpuré, 1 ts paprikapulver og 3 laurbærblad.
Tilsett en skvett konjakk og 1 dl hvitvin eller musserende.
Fyll opp med ca. 1 liter vann, la det småkoke i 15–20 minutter, og skum av underveis.
Sil av, kast skallene, og kok inn kraften til omtrent en tredel.
Nå kommer magien:
Varm opp kraften igjen, hell i 5 dl fløte og la den småkoke. Smak til med salt, pepper og en ekstra skvett konjakk.
Server i varme, dype tallerkener med litt strimlet gulrot, purre, dill og persille i bunnen. Legg på rekene og hell suppen over.
Bildet lånt av Godfisk.no til jeg får tatt eget bilde.
Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre 😊💖

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette
Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette