Her er oppskriftene fra denne kvelden, jeg skal garantert lage noe av dette igjen.
Forrett = Tartar av laks, jalapenosdressing, syltet rettich, agurk, ørretrogn, asiatisk vinaigrette & sesam
Jalapenosdressing del 1
♥ 2 stk hel jalapenos
♥ 1 stk hvitløksfedd
♥ 8 gram limejuice
♥ Lime zest fra ½ lime
♥ 5 gram koriander
♥ 10 gram riseddik
♥ 2 gram grønn hoffsaus eller grønn tabasco
♥ 60 gram solsikkeolje
1. Kutt jalapeño, hvitløk og korianderen i grove biter og ha i en blender
2. Tilsett resten av ingredienser
3. Kjør på full fart i blenderen til en glatt masse
4. La stå 15 minutter for å trekke smak
Jalapenosdressing del 2
♥ 2stk eggeplomme
♥ ½ ts dijonsennep
♥ 2 dl solsikkeolje
♥ salt etter smak
1. Rør eggeplommer og sennep godt sammen.
2. Spe forsiktig inn solsikkeolje mens du fortsetter å vispe – litt av gangen slik at du ser oljen binder seg til eggene
3. Øk etterhvert mengden olje. Pass på at majonesen hele tiden er glatt og blank. Begynner den å bli "kornete", er den i ferd med å skille seg. Dette kan reddes med litt vann.
Jalapenosdressing del 3
♥ Majones fra oppskriften del 2
♥ 50 gram dressing fra oppskriften i del 1
♥ 3 gram sukker
♥ 3 gram salt
♥ 10 gram limejuice
1. Bland alt sammen
2. Smak til med mer sukker, salt eller lime om nødvendig.
3. (Smak til med mer dressing fra del 1 mer spicy er ønskelig)
4. Ha dressingen over i en plastboks og oppbevar til bruk
Tartar av laks
600 g renskjært laks (70g per porsjon)
1. Kutt laksen i små terninger
2. Oppevar i en boks
Syltet rettish
Ingredienser
♥ 8 skiver rettish (ca. 20 cm lang og 4 cm bred)
♥ 100 g riseddik
♥ 100 g brunsukker
♥ 55 g vann
♥ 8 g salt
1. Tilsett eddik, palmesukker, salt og vann i en panne og kok opp for å løse opp palmesukkeret
2. Ta av varmen og avkjøl
3. Skjær rettish i lange, tynne skiver på mandolin.
4. Legg skivene til den avkjølte eddikblandingen og la sylte i ca 5 minutter
5. Ta skivene ut av syltesaften og tørk av på et kjøkkenpapir
Thai vinaigrette
♥ 140 g limejuice
♥ 20 g soyasaus
♥ 24 g fiskesaus
♥ 44 g palmesukker
1. Bland alle ingrediensene sammen slik at sukkeret løser seg opp
2. Oppbevar i en boks
Garnityr
Gressløk
Ørret rogn
Sorte og hvite sesam frø
Agurkterninger - skrellet og kuttet i terninger på ca. 0,5 x 0,5 cm
Anretning forrett
1. Salt lakseterningene lett og rør sammen
2. Rull rettishbåndet til en sylinder og legg midt i tallerken
3. legg cirka 70 gram tartar av laks oppi sylinderen, trykk forsiktig laksen ned i sylinderen
4. Legg derreter noen biter agurk
5. Topp deretter laksen med cirka 20 gram jalapenosdressing, slik at det danner en liten kremtopp over kanten på sylinderen
6. Strø ½ ts med sesamfrø oppå jalapenosdressingen
7. Legg så noen perler ørretrogn
8. Legg noen skrå-snittede gressløk
1. Legg til slutt 2 ts med den asiatiske vinaigretten på utsiden av sylinderen
Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre 😊💖


Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette
Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette