Sider

5. november 2025

Tiramisu brownies

Denne oppskriften har jeg funnet hos Lise Finckenhagen og det er lett å si at denne kommer til å være en stor favoritt hos oss. Kake med kaffesmak og krem som også smaker deilig av kaffe = helt nydelig 

Lages i en firkantet form som rommer cirka 20 x 20 cm

Selve kaken
♥ 250 g smør
♥ 250 g mørk sjokolade
♥ 3 store egg
♥ 200 g brunt sukker
♥ 200 g sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 150 g mel
♥ 50 g kakao
♥ 1 dl sterk kaffe til dynking
♥ 2 ss amaretto, konjakk, kaffelikør (eller brun rom) til dynking = dette kan du skippe, det gjør jeg

Mascarponekrem
♥ 250 g mascarpone
♥ 100 g melis, siktet
♥ 2 ts ekte vaniljesukker, ev vaniljeekstrakt
♥ 2 ts espressopulver, Nescafé
♥ 2 dl fløte
♥ kakao til topping

Fremgangsmåte kaken:
Varm ovnen til 170 grader og kle formen med bakepapir. Hakk sjokoladen og legg til side 50 g. 

Smelt smøret i en kasserolle, skru av varmen og smelt inn 200 g sjokolade. 
Visp sammen egg, brunt sukker, sukker og vaniljesukker i en bolle. Det skal bare blandes godt, ikke vispes luftig. 

Rør sjokoladesmøret inn i eggeblandingen. 

Sikt over mel og kakao og rør det raskt sammen med en slikkepott. vend til slutt inn resten av sjokoladen og hell røren over i formen. 
Stek kaken midt i ovnen i 35-40 min. Sjekk med en kakepinne – men husk at brownies skal være myk og seig i midten.
Prikk den ferdigstekte kaken og hell over kaffe blandet med ønsket smak (du kan droppe alkoholen hvis du vil). Avkjøl kaken i romtemperatur.

Fremgangsmåte mascraponekrem:
Visp sammen mascarpone, melis, vanilje og kaffe. Rør det sammen til en klumpfri blanding. 

Tilsett fløte og rør til kremen er tykk (ikke rør for mye, da kan kremen sprekke).

Bre kremen over kaken og dryss til slutt over kakao. 

Skjær i jevne stykker og nyt! 




Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre 😊💖

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette

Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette