Lag deigen
-
I en mikrobølgesikker bolle, varm opp vann og melk til ca. 38 °C (100 °F) – rør før du måler temperaturen.
-
Hell den varme væsken i bollen til en kjøkkenmaskin (eller en stor bolle), tilsett gjær og en klype sukker, og rør. La stå i 5–10 minutter til blandingen blir skummende. (Hvis den ikke skummer, må du starte på nytt med fersk gjær.)
-
Når den er skummende, tilsett ca. 1½ kopp (188 g) mel, sukker, bakepulver, salt, yoghurt, olivenolje og hvitløk (om du lager hvitløksnaan). Bland godt til alt er kombinert.
-
Tilsett gradvis resten av melet (1 kopp / 125 g) til deigen begynner å henge sammen og slipper kantene på bollen.
-
Elt deigen med eltekrok på lav hastighet i ca. 4 minutter, eller for hånd på lett melet benk i ca. 5 minutter.
Deigen skal være jevn og sammenhengende, men kan fortsatt være litt klebrig – det er riktig!
(Denne deigen blir ikke helt glatt og elastisk som vanlig gjærdeig, og vil ikke bestå “vindusrute-testen”.) -
Legg deigen i en stor, lett oljet bolle, vend den så alle sider dekkes av olje. Dekk med plastfolie og la heve et varmt sted i 1–2 timer, til dobbel størrelse.
Kjevle og stek
-
Når deigen har hevet, hell den ut på en lett melet flate og del den i 8 like store deler.
Rull hver del til en ball, og brett kantene innunder for å forme dem jevnt.
Dekk med plastfolie og la heve i 10–15 minutter til de blir litt luftige. -
Varm opp støpejernspannen på middels/høy varme i minst 5 minutter – du skal kjenne varmen når du holder hånden noen centimeter over.
-
Kjevle ut én deigball av gangen til en sirkel på ca. 15–20 cm i diameter.
-
Legg forsiktig naan i den varme pannen (én eller to om gangen, avhengig av plass).
Stek i 45–60 sekunder på én side, til det begynner å danne seg bobler.
Snu og stek videre i 30–60 sekunder, til naan er gjennomstekt og gyllen. -
Ta dem ut på en tallerken, og gjenta til all deigen er stekt.
Lag hvitløksmør (topping)
-
Smelt smøret på lav varme i en liten kjele.
-
Tilsett persille og hvitløk (om du lager hvitløksnaan), og la det småkoke i noen minutter til det dufter godt.
-
Pensle den varme naan’en med smøret rett før servering.

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette
Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette