Sider

12. november 2025

Naan brød

Ingredienser

Til deigen:
♥ ½ kopp (120 ml) vann
♥ 3 ss melk
♥ 2 ts tørrgjær (*se merknad om bruk av instantgjær)
♥ 2 ½ kopper (312 g) hvetemel eller brødmel, delt
♥ 2 ts sukker
♥ ¾ ts bakepulver
♥ ¾ ts salt
♥ ¼ kopp (60 g) gresk yoghurt (helfett)
♥ 2 ss olivenolje
♥ 2 ts finhakket hvitløk (valgfritt, for hvitløksnaan)

Til topping (valgfritt, men veldig godt!):
♥ 4 ss (57 g) saltet smør
♥ 1 ss hakket fersk persille
♥ 2 ts finhakket hvitløk (for hvitløksnaan)

Fremgangsmåte

Lag deigen

  1. I en mikrobølgesikker bolle, varm opp vann og melk til ca. 38 °C (100 °F) – rør før du måler temperaturen.

  2. Hell den varme væsken i bollen til en kjøkkenmaskin (eller en stor bolle), tilsett gjær og en klype sukker, og rør. La stå i 5–10 minutter til blandingen blir skummende. (Hvis den ikke skummer, må du starte på nytt med fersk gjær.)

  3. Når den er skummende, tilsett ca. 1½ kopp (188 g) mel, sukker, bakepulver, salt, yoghurt, olivenolje og hvitløk (om du lager hvitløksnaan). Bland godt til alt er kombinert.

  4. Tilsett gradvis resten av melet (1 kopp / 125 g) til deigen begynner å henge sammen og slipper kantene på bollen.

  5. Elt deigen med eltekrok på lav hastighet i ca. 4 minutter, eller for hånd på lett melet benk i ca. 5 minutter.
    Deigen skal være jevn og sammenhengende, men kan fortsatt være litt klebrig – det er riktig!
    (Denne deigen blir ikke helt glatt og elastisk som vanlig gjærdeig, og vil ikke bestå “vindusrute-testen”.)

  6. Legg deigen i en stor, lett oljet bolle, vend den så alle sider dekkes av olje. Dekk med plastfolie og la heve et varmt sted i 1–2 timer, til dobbel størrelse.

Kjevle og stek

  1. Når deigen har hevet, hell den ut på en lett melet flate og del den i 8 like store deler.
    Rull hver del til en ball, og brett kantene innunder for å forme dem jevnt.
    Dekk med plastfolie og la heve i 10–15 minutter til de blir litt luftige.

  2. Varm opp støpejernspannen på middels/høy varme i minst 5 minutter – du skal kjenne varmen når du holder hånden noen centimeter over.

  3. Kjevle ut én deigball av gangen til en sirkel på ca. 15–20 cm i diameter.

  4. Legg forsiktig naan i den varme pannen (én eller to om gangen, avhengig av plass).
    Stek i 45–60 sekunder på én side, til det begynner å danne seg bobler.
    Snu og stek videre i 30–60 sekunder, til naan er gjennomstekt og gyllen.

  5. Ta dem ut på en tallerken, og gjenta til all deigen er stekt.

Lag hvitløksmør (topping)

  1. Smelt smøret på lav varme i en liten kjele.

  2. Tilsett persille og hvitløk (om du lager hvitløksnaan), og la det småkoke i noen minutter til det dufter godt.

  3. Pensle den varme naan’en med smøret rett før servering.

Bilde og oppskrift hentet fra Sugar Spun Run by Sam Merritt


Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre 😊💖

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette

Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette