Ingredienser til steking:
♥ 3 store tomater, grovhakket (for eksempel bifftomat) – ca. 860 g
♥ 4 store roma-tomater, grovhakket – ca. 512 g
♥ 1 beger cherrytomater
♥ 1 rød paprika, grovhakket
♥ ¾ løk, grovhakket
♥ 2 hele hvitløkhoder, toppen skåret av
♥ 2–3 ss olivenolje
♥ 1 ts av hver: hvitløkspulver, løkpulver, røkt paprika, oregano, basilikum, trøffelsalt
♥ ½ ts chiliflak
♥ 2 ts trøffelsalt
♥ 1 ts sort pepper
Ingredienser til selve suppen:
♥ 2 ss smør
♥ 1 liten boks (170 g) tomatpuré
♥ ¼ kopp fersk, hakket basilikum
♥ 2 kopper (ca. 5 dl) kyllingkraft
♥ 1 ss grønnsaksbase (f.eks. Better Than Bouillon eller lignende)
♥ 1–2 ss kokossukker
♥ Smak til med mer krydder etter ønske – hvitløk, paprika, salt, løk, pepper
♥ 1 kopp (ca. 2,4 dl) kremfløte
Fremgangsmåte:
Forvarm ovnen til 220 °C (425 °F).
- Legg tomater, paprika, løk og hvitløk på et stekebrett. Drypp over olivenolje og krydre med urter og krydder.
- Stek i 20–30 minutter, og bruk deretter grillelementet et par minutter for å få litt farge på grønnsakene.
- Når grønnsakene har kjølt seg litt ned, ha dem i en stor bolle og bruk stavmikser til å blende til en kremet konsistens. Sett til side.
- I en tykkbunnet gryte (for eksempel en jerngryte), smelt smør på middels varme. Tilsett tomatpuré og hakket basilikum, og la det surre i noen minutter.
- Ha i de moste grønnsakene, kyllingkraft, grønnsaksbase og kokossukker. Rør godt sammen. Smak til og juster krydderet etter behov.
- Tilsett kremfløte, og la suppen småkoke i ca. 10 minutter slik at smakene setter seg.
- Du kan blende suppen en siste gang hvis du ønsker en ekstra kremet konsistens – eller hvis du vil at basilikumen skal blandes helt inn.
Server med en varm, sprø og ostete toast – og nyt! 🧀🍅
Bildet lånt av Olive & Mango, til jeg får tatt eget bilde
Tusen takk for besøket og ha en strålende dag videre 😊💖

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så koselig at du besøker bloggen min! Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar:-)
Klem fra Jeanette
Thanks for visiting my blog! I really appreciate if you leave me a comment:-)
Hugs, Jeanette